Placinta de ceapa
>> miercuri, 8 decembrie 2010
O placinta gustoasa pentru iubitorii de ceapa si usor de facut
Ingrediente:
4 foi subtiri de placinta
5 cepe mari (1200g)
300g mascarpone
100g cascaval
100g cas afumat
100g mozzarela
150ml smantana pentru frisca
3 linguri faina
un varf de cutit praf de copt
3 oua
sare,piper, cimbru
putin ulei de masline
Se taie ceapa pestisori .
Se dau prin razatoare branzele tari , Se condimenteaza dupa gust(sare, piper,cimbru uscat) .Se adauga si branza mascarpone , smantana pentru frisca, ouale , faina si praful de copt. Se amesteca.
Se unge tava cu ulei de masline se pun in ea foile de placinta (eu am taiat din ele o fasie de 10 cm) , se stropesc cu ulei de masline . Se pune umplutura, se niveleaza si peste ea rupta bucatele fasia de aluat , se stropeste cu ulei de masline si se presara cimbru uscat.
Se coace placinta 35-40 de minute la 190 de grade Celsius. Simplu, comun si gustos :)
Reteta aceasta participa la concursul organizat de lopfras : http://reteteblogconcurs.blogspot.com/
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu