Placinta cu vinete, carne si tahini
>> joi, 18 noiembrie 2010
O placinta cu carne si vinete tare buna, aroma data de tahina transforma aceasta simpla placinta cu carne in una deosebita .
Ingrediente:
1/2 kg carne tocata decurcan
aluat de foitaj
1 vanata foarte mare
3 linguri thina
sare, piper,cimbru
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
1 ou
1/3 legatura patrunjel
Se taie ceapa pestisori si se caleste in ulei. Adaugam carnea si mai calim inca 10 minute. Condimentam cu sare si piper.
Separat in putin ulei calim vinata taiata cubulete,mestecand in continuu pana bucatele devin moi .Condimentam cu cimbru. Punem vanata peste carnea calita cu ceapa, taiem usturoiul si patrunjelul marunt, adaugam tahina si oul si mai condimentam daca mai e nevoie.
Intindem aluatul de foitaj si il punem in tava unsa cu unt inainte (tava rotunda de 24 cm diametru),acoperind si peretii tavii cu aluat si lasandu-l afara.
Punem umplutura toata si o acoperim partial sau total cu aluatul de foitaj. Coacem placinta 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu