Gem de prune

>> duminică, 19 septembrie 2010

Gemul de prune este cu siguranta cel mai intalnit gem in camarile romanesti, gem ce inmiresmeaza casele cu aroma lui atunci cand e facut si aduce caldura si lumina toamnei ruginii in zilele reci de iarna .

Ingrediente:
1kg prune coapte si aromate
400g zahar
un bat de scortisoara
o mana de nuci(migdale)

Se spala bine prunele. Se taie in jumatati si se presara zaharul peste ele. Se pun in frigider cateva ore buna,preferabil peste noapte. In cratita cu prunele cu zahar ce intre timp si-au lasat destul suc, adaugam batul de scortisoara si punem la fiert ,la foc mic,aproximativ o ora ,mestecand din cand in cand , are tendinta sa se prinda de fundul cratitei.Cand este destul de legat ,luam cratita de pe foc, scoatem batul de scortisoara ,adaugam nucile(migdalele) si amestecam. Punem in borcane , infiletam capacul si intoarcem borcanul cu capul in jos 10-15 minute. Intoarcem borcanul, il lasam sa se raceasca si punem in camara  "aroma noptile geroase ":)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About This Blog

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP