Chiftele de branza cu sos de rosii

>> miercuri, 13 octombrie 2010

Ce poate fi mai gustos decat niste rosii cu branza si daca le mai dam si o forma "comerciala" atunci si musafirii vor fi incantati .

Ingrediente:
pentru chiftele
400g branza mai tare gen telemea
2 oua
1 lingura faina
1 lingura apa
cateva fire cepsoara
o lingura ceapa uscata
pesmet
ulei
pentru sos:
1 ceapa mijlocie
2 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei
7-8 rosii decojite cu sosul lor
1 lingura plina pasta de rosii
apa,ulei
sare, piper, busuioc, oregano si salvie

Se calesc ceapa cu usturoiul in putin ulei. Se adauga rosiile decojite , apa, pasta de rosii si condimentele si se fierb 7-10 minute. Branza se piseaza se amesteca cu firele de cepsoara , ceapa uscata si 1 ou.Se amesteca un ou batut cu faina si apa . Chiftelele de brazna se dau prin amestecul de ou-faina-apa si apoi prin pesmet. Se prajesc in uleiul incins.
Se scot si se pun direct in cratita cu sosul de rosii. Dupa ce am terminat de prajit chiftelele punem din noi cratita cu sosul de rosii pe foc pentru cam 5 minute cat sa se patrunda aromele .
Se mananca cu placere :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About This Blog

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP