Mere coapte cu nuci
>> luni, 25 octombrie 2010
Desert de toamna, dulce , aromat ce aduce caldura in casa si in suflet. Desertul copilariei, desertul din casa bunicilor, modernizat putin :)
Ingrediente:
8-10mere
200g nuci
o mana stafide
3-4 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
un praf de piper negru
1/2 lingurita cuisoare
unt
Se macina nucile si se amesteca cu restul ingredientelor. Merele se spala si li se curata interiorul , scotand casuta semintelor si din pulpa marului putin,astfel formand o cescuta.In spatiul gol ramas punem o bucatica de unt su apoi umplutura de nuci. Deasupra fiecarui mar peste umplutura , mai punem o bucatica de unt. Se acopera cu folie de aluminiu (sa nu se arda umplutura) si se coc aproximativ o ora la 200 de grade Celsius.
O toamna rubinie si calduroasa va doresc!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu