Orez cu linte

>> luni, 29 noiembrie 2010

O mancare bunicica , poate constitui o mancare in sine sau garnitura la friptura.


Ingrediente:
250g orez alb
250 g linte verde
2 cepe mijlocii
3 catei de usturoi
ulei de masline
sare,piper, boia dulce
optional un cub concentrat de supa de pui

Se lasa lintea la inmuiat peste noapte. Fierbem lintea cam jumatate de ora pana e destul de moale. Se strecoara .
Se calesc ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii in uleiul incins,Se adauga orezul si mai calim un pic. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 7-10 minute. In apa in care fierbe orezul se poate pune cubul de concentrat de supa sau doar sarea si piperul.Se amesteca continutul celor doua cratite, se potriveste de sare si piper daca mai e nevoie si se poate servi simplu, , cu verdeata deasupra sau langa o friptura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About This Blog

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP